Pages

traffic

Monday, July 23, 2012

Els mitjans aeris s'incorporen per apagar el foc de la Jonquera després

Un incendi crema sense control a la Jonquera. El foc s'ha declarat a uns 500 metres del pas fronterer amb França. Es calcula que les flames ja han afectat unes 13.000 hectàrees. Les flames avancen amb força cap al sud animades per una forta tramuntana i la baixa humitat. El mateix Departament d'Interior ha reconegut que l'incendi s'escapa ara mateix de les seves possibilitats de control.

Les flames han arribat a les portes de nuclis de població, com la Jonquera, Llers o Capmany, i la Generalitat ha hagut de demanar a tota la població de l'Alt de l'Empordà que no sortís de casa. A les set d'aquest dilluns, però, la Generalitat ha aixecat el confinament a l'Alt Empordà excepte als 17 municipis més pròxims al foc. Es tracta d'Agullana, la Jonquera, Darnius, Boadella d'Empordà, Terrades, Vilanant, Avinyonet de Puigventós, Vilafant, Figueres, Llers, Pont de Molins, Biure, Maseracs, Cabanes, Sant Climent Sescebes, Capmany i Cantallops.

Una setantena de dotacions terrestres dels bombers han treballat durant tota la nit per apagar el foc que ha seguit cremant amb força en les darreres hores. A partir de quarts de set del matí, s'han pogut enlairar els mitjans aeris per participar en les tasques d'extinció, després que la intensitat del vent baixés considerablement. També s'hi ha sumat més dotacions terrestres i desenes de voluntaris.

La Generalitat ha demanat ajuda al Ministeri d'Agricultura i a l'exèrcit per combatre el foc amb més mitjans aeris. Els bombers han instal·lat el Centre de Comandament Avançat al Parc de Bombers de Figueres.

No comments:

Post a Comment